Breadcrumbs

Інструкції

Інструкція із застосування алюмінієвого посуду без покриття

Перед першим використанням  посуд  треба вимити теплою водою  без  чистячих засобів або металевих мочалок. Не забувайте про оксидну плівку, яка покриває метал і захищає його від будь якого агресивного впливу або корозії.Скористайтеся звичайним м'яким миючим засобом для посуду та м'якою губкою.

Для посуду, який дуже забруднений в процесі застосування, найбільш оптимальним засобом очищення є содовий розчин з господарським милом або іншим м'яким миючим засобом. Застосування жорстких пластикових або металевих щіток є прийнятним. При жорсткому очищенні оксидна плівка неминуче пошкоджується, але відновлюється вона самостійно.

При використанні алюмінієвого посуду без покриття його поверхня швидко темніє. Виробничим або якимось дефектом це не являється.

Правила поводження з посудом з протипригарним покриттям

За 20 років присутності на українському ринку, посуд з антипригарним покриттям з'явився, практично, в кожному будинку, на кожній кухні і довів свою зручність і незамінність. Основою антипригарного покриття є тетрафторетилен (ПТФЕ або PTFE) - органічна сполука, яка складається з фтору та вуглецю. Цей матеріал з відмінними антифрикційними властивостями, є інертним по відношенню до людини і не вступає в реакцію з водою, їжею або побутовою хімією. Тому широко і повсюдно використовується в якості покриттів для посуду.

Безпеку ПТФЕ підтверджено науково-дослідними лабораторіями Німеччини, Великої Британії, Китаю, а також українськими санітарно-епідеміологічними висновками та сертифікатами відповідності.

Але, навіть, найкращі речі можуть втратити свої чудові якості при неналежному поводженні з ними.

Правила поводження з посудом з протипригарним покриттям:

  • Посуд торгової марки ТМП підходить для всіх  видів плит, крім індукційних.
  • Перед першим використанням каструлю або сковороду треба вимити теплою водою з миючим засобом для посуду, витерти насухо і злегка змастити внутрішню поверхню.
  • Для миття посуду  використовуйте рідкі миючі засоби з нейтральним рівнем рН.
  • Уникайте різкого перепаду температур, не охолоджуйте посуд під струменем холодної води.
  • Попередньо не розпалюйте порожню каструлю або сковороду.
  • Не залишайте посуд на плиті без нагляду, не допускайте обвуглювання їжі.
  • Готуйте їжу при середній температурі (до 200 * С) з додаванням невеликої кількості олії.
  • Вироби без пластикових ручок допускається використовувати в духовій шафі.
  • Не зберігайте в посуді вже приготовлену їжу, для зберігання їжі вона не призначена.
  • Мийте виріб після кожного застосування м'якою губкою з рідким миючим засобом для посуду. Ці дії попереджають появу нагару на поверхні виробів.
  • Не допускайте, щоб пластикові ручки знаходилися над гріючою поверхнею або відкритим вогнем.

Причиною зносу покриття є механічні пошкодження, тому:

  • Не треба різати продукти в сковороді або каструлі ножами чи іншими гострими предметами
  • Не використовуйте абразивні або агресивні миючі засоби, чистячі порошки, металеві або жорсткі пластикові мочалки
  • Для перемішування їжі використовуйте дерев'яні, пластикові або силіконові аксесуари.
  • Невеликі потертості і подряпини протипригарні властивості покриття не погіршують, здоров'ю не шкодять.